Het certificaat dat je behaalt na volledige, positieve afronding van de Trauma Informed Practitioner training laat zien dat je brede en diepe kennis hebt van zowel de TI wetenschap als de mogelijke toepassingen hiervan. Ook zal het jouw kijk op jezelf en je omgeving kunnen veranderen of verhelderen waardoor je je wellicht ook anders gaat manifesteren.

Het betekent verder dat je met deze kennis op geïnformeerd manier organisaties en bedrijven kunt adviseren over een andere, effectieve zienswijze binnen en buiten de organisatie. Op persoonlijk niveau en zakelijk niveau. Ook dat begint met zelfinzicht, wat je tijdens de training ook hebt kunnen ervaren. Een organisatie die Trauma Informed wil worden zal zo breed mogelijk betrokken moeten worden. Met jouw certificering kan je leidend zijn in die verandering, het overbrengen en implementeren ervan.

Als therapeut of coach kan je kenbaar maken dat je op één lijn zit met de wereldwijde definitie van Trauma Informed, dat je trauma kunt herkennen achter gedrag, kunt zien dat (ont)hechting hier een grote rol in speelt en een client met een meer lichamelijk visie naar zichzelf kan laten kijken. Ook leert het je voor jezelf te zorgen, te kunnen ‘unblenden’ van de staat van een ander zodat je aanschouwer wordt en daardoor maximaal aanwezig kan zijn.